Om oss

Anna Mellfors

Anna har jobbat inom restaurangbranschen i snart 30 år, hon drömde som 6-åring om att bli kock och lagade trerätters middagar till föräldrarna.

Sedan 20 år är hon sommelier, från början klassiskt skolad men för 10 år sedan upptäckte hon naturliga hantverksviner och då fanns det ingen väg tillbaka.

Anna vill att vin ska vara otvunget och fyllt av glädje men anser att varje glas blir så mycket godare om man känner till lite om platsen där det vuxit och människorna som tagit hand om det.

Det är vad Anna brinner för att förmedla till alla som vill lyssna.

Meet Our Executive Chef

Ola Arnkil

Södersonen Ola Arnkil har tillbringat sitt vuxna liv på krogen, en miljö som har känts 100% naturlig sedan dag ett.

Mötet med nya människor har alltid varit drivkraften, att få vara med där allt händer. Ola älskar att driva projekt och hitta på nya sätt för människor att sammanstråla.

Efter mångårigt arbete på krogen, många sidoprojekt inklusive studier i ryggen, har Ola återvänt till sina hemkvarter.

Att få möjligheten att vara med och utveckla något så genuint och bygga upp en helt ny del av Stockholms krogliv på precis samma gator han sprang på som barn är det mest betydelsefulla Ola gjort hittills i livet!

ALEXANDER SCHLYTER

När Alex var 19 år och flyttade hemifrån tillsammans med en kompis, så var veckans höjdpunkt att bjuda in vänner på middag på lördagskvällarna.

En dröm om att bli kock väcktes till liv redan då. Mat, dryck och umgänge är det bästa han vet och intresset växer ständigt.

Alex lagar sin mat på råvaror som är i säsong, men även efter vilket väder det är för dagen. Kännedom om bönder och producenter är centralt i hans matlagning och förmedlas via få komponenter och tydliga smaker i personliga rätter som alltid serveras med ett leende.

Meet Our Executive Chef

BENNY HERMANSSON

Benny har till och från sedan tidiga tonåren haft en fot i restaurang-branschen. Människor, mat och dryck är hans stora intressen.

Sedan 30 år tillbaka har han arbetat internationellt med möbler och inredning.

2015 blev Benny ägare till Gemla Fabrikers AB där han startade en ny resa med att stärka ett anrikt varumärke.

Anton MANNERVIK

Anton började sitt första arbete inom hotell och där tändes intresset för service och det personliga mötet med gästerna.

Resan kom snart att förflyttas till inredningsvärlden och har sedan 20 år kommit att handla om möbler, hantverk och kvalitet – alltid med kundens upplevelse i fokus.

Passionen finner han i den skapande processen, främst kring utformningen av detaljer och material.

För Anton sitter den upplevda helheten i de noga sammanvägda detaljerna, med en fast övertygelse att kvalitet och hållbarhet går hand i hand. 

Aktiebolaget Svenska Vin & Väl

anna@gemlavinbar.se

Magnus Ladulåsgatan 8D, 118 66 Stockholm

Öppet Måndag – Fredag 16:00-22:00, Lördag 13:00-22:00

Vi är en vinbar och tar inga bordbokningar. Varmt välkomna att droppa in spontant när vin- (och mat) suget slår till!